Kwaliteitsnormen

Er wordt gewerkt volgens wettelijk geldende kwaliteitsnormen en procedures om kwaliteit in alle facetten te borgen. De medewerkers van de afdeling Quality Assurance en Regulatory Affairs zijn volledig op de hoogte van de laatste wetgeving en kwaliteitseisen. Zij staan borg voor de interne implementatie van de geldende eisen. Het opstellen van de complete productdossiers inclusief de veiligheidsbeoordelingen wordt volledig intern gedaan. Daarnaast verzorgen wij in eigen beheer microbiologisch onderzoek, uitgevoerd door onze afdeling Quality Control.

Europese cosmetica richtlijnen

Volgens de geldende eisen binnen de cosmetica-industrie hanteren wij voor de ontwikkeling, productie en analyse van onze producten de verordening (EG) nr. 1223/2009 van het Europees Parlement en de Raad van 11 juli 2013 betreffende cosmetische producten.
Daarnaast werken wij volgens de wettelijk verplichte Good Manufacturing Practice norm (GMP ISO 22716:2007). GMP geeft richtlijnen voor de productie, controle, opslag en verzending van cosmetische producten.

Wij zijn EN ISO 13485:2016 gecertificeerd, waarmee we als organisatie aantonen medische hulpmiddelen en aanverwante diensten te kunnen leveren die constant voldoen aan Europese regelgeving en de wensen van de klant. De BSI Group (British Standards Institution) diende als de accreditatie-instantie voor de certificering.

Onze onderneming is daarnaast gecertificeerd volgens de BRC Global Standard Consumer Goods, Issue 4, Grade AA norm, waarbij we voldoen aan de specifieke eisen voor het kwaliteitsmanagementsysteem.

Om up to date te blijven op het gebied van kwaliteit, certificering en normering ondersteunen onderstaande websites ons kennisniveau.


BRC
BRC Global Standard
Consumer Goods,
Issue 4, Grade AA – Certified
Meer info

ncv
NCV
Nederlandse Cosmetica Vereniging
Meer info

cosmetics-europe
Cosmetics Europe
The Personal Care Association
Meer info

sccs
SCCS
European Commission Health and Consumers Scientific Committees
Meer info

natrue
Natrue
De internationale keurmerk voor natuurcosmetica
Meer info